Det var seks av oss som startet opp, og medarbeider nummer 16 signerte nylig. Vi får jevnlig nye kunder, og vokser som ønsket gjennom gode kunde- og medarbeideropplevelser i stedet for heftige markedsføringsbudsjetter. Vi er på vei mot et år med god lønnsomhet og om lag 40 millioner i omsetning. Sicra har det ikke travelt med videre vekst, en god felles reise er fortsatt viktigere for oss enn endestasjonen.

En av våre oppstarts idéer var at selskapet skulle ha en kostnadsstruktur som en cloud-tjeneste. I praksis at kostnader i størst mulig grad skulle kunne følge aktivitetsnivået i selskapet. I hverdagen betyr det å kjøpe inn det meste som tjenester, fra regnskapsfører, kontorer og støttesystemer. Samhandling, informasjonsdeling og en del sosialt skulle løses gjennom IT-plattformen. Det har vært spesielt nyttig i år, og mer tid på hjemmekontor representerte ingen stor tilpasning for oss.

Disse fire årene preges av det store generasjonsskiftet som pågår i IT verden. Vår grunnleggende strategiske tanke er å følge utviklingen i våre kunders applikasjonsportefølje, og støtte problemstillingene som oppstår med relevant kunnskap og tjenester. Automasjon og forenkling er viktig. I Norge har vi høy kunnskap og kan gjennom det hevde oss internasjonalt, men vi koster betydelig mer enn bransjekolleger i lavkostland. Skal vi gjøre noe, bør vi gjøre det smartere enn å pøse på med arbeidskraft. I disse dager jobber vi stadig mer med Infrastructure as code, og behersker både Terraform og Ansible. Vi automatiser via Powershell script og bruker verktøy som Intune og SCCM/ MECM.

Identitet er det nye sentrale sikkerhetsbegrepet, og mange lander på Azure AD som sin identitetsprovider. Her har vi gjennom fagmiljøet vårt på NetScaler og F5 BigIP sentral kompetanse i det å forene og sikre brukeropplevelsen med en identitet og likevel kunne tilby sikker og enkel pålogging, i et hybrid applikasjonslandskap. Den samme plattformen leverer verdifulle funksjoner i det å beskytte internett-eksponerte tjenester og applikasjoner, og blir ikke noe mindre relevant om man flytter til cloud. Vi opplever at mange kanskje har større forventninger til standardtjenestene i public cloud enn det som er berettiget.

Med Windows 10 legger Microsoft alt til rette for at Intune skal være primær forvaltningsplattform for PCer. Samtidig gir M365 lisensmodellen mulighet for å lisensiere både Windows, AzureAD, Intune og Office i komplette pakker. Et ønskescenario er da å kunne kjøre nye maskiner (eller retankede eksisterende) rett i Intune via Autopilot og kjøre all forvaltning av disse på den plattformen, uten å gjøre dem til medlemmer av lokalt AD-domene. Sammen med en kunde har vi utviklet en god løsning basert på sertifikatbasert pålogging, rent skybasert management og tilgang til legacy plattform, som for eksempel den berømte filserveren, uten større inngrep i denne. De to første kundene som fikk presentert løsningen bestilte nærmest på stedet.

Takk for fire gode år til medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere. Vi ser frem til reisen videre.

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Kontakt oss

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.