Tid er det vi har minst av. Jeg vil derfor gjerne dele de verktøyene fra IT-felleskapet på internett, som har spart meg for mest tid og arbeid de siste årene i arbeidet med Windows deployment og applikasjonshåndtering.

Modern Driver Management

Å laste ned og teste drivere spesielt i Microsoft Endpoint Configuration Manager (MECM) har vært den mest tidkrevende delen av PC prosjekter. MECM sin driverhåndtering har alltid vært treg og blitt fort rotete. Modern Driver Management er en løsning bestående av:

  1. Driver Automation Tool som laster ned og klargjør driverpakker fra HP, Dell, Lenovo og Microsoft. Verktøyet gjør all jobben fra å finne driverne, laste de ned til å legge de inn i MECM eller MDT. Den nyeste versjonen av Driver Automation kan også pakke driverpakken som en zip, 7zip eller WIM fil. Noe som gjør pakken mindre og raskere å installere i Task sekvensen.
  2. Et Powershellscript som kjøres i task sekvensen som kobler seg til MECM sitt REST API, hente driverpakken og om den er blitt pakket ned som zip eller WIM, mounte den og installere drivere.

Det er ikke få timer denne løsningen har spart meg de siste par årene. Løsninger laget av Maurice Daly og Nickolaj Andersen

Løsningen beskrives på msendpointmgr.com/modern-driver-management

UI++

Å ha en frontend i Task sekvenser som man kan legge inn ting som PC navn, OU, lokasjoner med mer, er ofte et krav når man skal lage løsninger for installasjoner av nye PC’er. Jeg har landet på UI++ som mitt foretrukne verktøy for å gjøre dette. UI++ samler inn info fra maskinen man bruker det på og lager task sekvens variabler og skriver variabler basert på input fra bruker.

UI++ er laget av Jason Sandys Les om UI++ på https://uiplusplus.configmgrftw.com/

UI++

WIM Witch

Tiden hvor man lagde Golden imager med MDT for videre bruk er over. Det er for tidkrevende og gir lite. Jeg brukte mye tid på å lage et eget skript med DISM kommandoer som mountet wimfiler, oppdaterte de med en tidlig versjon av den fantastiske OSDbuilder som skrudde på dotNET 3.5 etc. Men så kom WIM Witch som er et GUI for alt det jeg forsøkte med mitt skript og litt til. Med WIM Witch så kan man gjøre om iso’en man laster ned fra Microsoft til et image som er klart for å brukes i MECM eller klar for Autopilot.

WIM Witch er laget av Donna Ryan Les mer om WIM Witch på https://msendpointmgr.com/wim-witch/

WIMwitch

Teams notifications

Nå som vi alle bruker teams hele dagen og sitter spredt på hvert vårt hjemmekontor, så har beskjeder i Teams gjort det enklere å følge med for driftsorganisasjoner. Det finnes flere løsninger der ute. https://github.com/mhouston100/PSMicrosoftTeams er det jeg har synes vært enklest å få brukt til mine behov. Eksempler på bruk er teams melding når noen editerer en GPO, teams meldinger når task sekvenser starter, blir ferdig eller feiler.

Teams notifications er laget av Matthew Houston.

GPO endret melding
task sekvens startet melding
TS ferdig

PowerShell App Deployment Toolkit

PSADT er det en hel bloggpost om. Min absolutte favoritt metode for å installere applikasjoner.

PowerShell App Deployment Toolkit
PowerShell App Deployment Toolkit

Og mange flere

Det finnes mange flere verktøy som vi bruker ofte. BIS-F et stort gratis verktøy for sealing av windows imager. Powershell skript for å lage egne toast beskjeder i Windows 10 osv. Det lille IT-samfunnet vi er en del av, kommer hele tiden med nye løsninger.

Den beste måten å følge med på hva som skjer er blitt Twitter. Jeg har Twitterlisten MECM,Citrix, Windows for folk som gjør min jobb enklere.

Kontakt oss om du har et problem som du tror et av disse verktøyene kan løse. Eller du vil ta en prat om mulige løsninger på andre utfordringer du har med PC- eller Applikasjonshåndtering.

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Kontakt oss

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.