FSlogix kan med enkle grep løse et 15 år gammelt problem på Citrix XenApp. Fslogix Office365 containers gjør at man får samme opplevelse og funksjonalitet i Outlook, Onedrive og Onenote på en XenApp-server som på en desktop-pc

For at søk skal fungere i Outlook må cached mode være aktivert. Cached mode lager en .OST fil som må følge etter brukeren. Denne .OST filen må indekseres av windows search tjenesten. Så selv med kreative løsninger hvor man roamer .OST filen med brukeren så vil den måtte reindekseres hver gang brukeren logger på en ny server. Noe gir brukeren ufullstendige søk frem til den er indeksert. Sammen med lange påloggingstider og OST filer som lett blir korrumpert, så har den rådende anbefalingen vært å kjøre Outlook i online mode.

En vanlig feilmelding i Outlook på Xenapp servere

Å kjøre Outlook i online mode har fungert greit så lenge mail-serveren har stått i serverracket ved siden av XenApp-serverne og brukerne har vært villige til å inngå kompromiss på funksjonaliteten. Dette er i ferd med å endre seg. Mail-serveren er i ferd med å flytte ut til datasenteret som kanskje står i et helt annet land og brukere forventer at søk skal fungere like godt om de er på en pc, mobil, eller en terminalserver.

FSLogix Office 365 Container

Måten FSLogix Office 365 Container løser dette problemet på er å bruke en filterdriver som flytter brukerens .OST filer til en virtuell disk som blir lagt til ved brukerens pålogging og “lurer” Windows til å tro at denne disken er lokale mapper. Dette gjør at vi kan bruke windows search tjenesten til å indeksere .OST filen som om den var lokal. Og siden alt lagres på den virtuelle disken så vil indeksen følge brukeren mellom sesjonene.

Installasjonen av FSLogix Office 365 Container består av en agent og et filshare. Og oppsett av GPOer for å styre agenten. Ikke noe ekstra infrastruktur eller databaser er nødvendig.

Vil du i ditt XenApp eller annet virtuelle miljø ha:

  • Buffret Exchange-modus i Outlook for raskere oppstart og bruk mailbokser og kalender
  • Full søkefunksjonalitet i Outlook
  • Bruke Onedrive for business
  • Bruke OneNote

Så ta kontakt med oss så kan vi gjøre en demo eller sette opp en POC i ditt miljø.

 

 

Les hvordan FSLogix Office 365 Container hjalp Cherry Health med å gjenopplive et office 365 prosjekt

Les hvordan Colliers International UK sparte ca 5 millioner på under en times arbeid ved å sette opp Fslogix office365 containers

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Kontakt oss

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.