Have I been pwned
Om du ikke vært helt uten nettilgang de siste årene, er sjansen stor for at Troy Hunts tjeneste «Have I been pwned» har kommet opp i en eller annen sammenheng. Her har vi i noen år kunnet søke på epostaddressene våre og fått beskjed om den har dukket opp i de samlingene av brukerdata Hunt har tatt inn i sin etter hvert meget omfattende database, som i skrivende stund inneholder data om nærmere 11,5 milliarder konti fra 542 nettsteder. Denne on-demandtjenesten er fortsatt tilgjengelig og er utvidet til at du kan søke på telefonnummer. Du kan også registrere epostadressen og få varsel om denne dukker opp i nye datasett som legges til.
Nylig ble tjenesten utvidet slik at et domene kan registreres og motta varsler når data som matcher dette domenet legges til i databasen til «Have I been pwned». Dette gir en vesentlig bedre mulighet til å følge med for alle oss som er ansvarlige for et domene, enten privat eller i jobbsammenheng.
Dette er lagt opp slik at det skal være enkelt. Gå til https://haveibeenpwned.com/DomainSearch. Her legger du inn domenenavnet, en epostadresse som skal motta varsler og så må du igjennom reCaptcha.
Siste steg i dette er å verifisere at du har admintilgang for domenet. Det er fire måter å gjøre dette på:
- Epost med en verifikasjonskode sendt til en av fire standard epostkonti: «security», «webmaster», «hostmaster» eller «postmaster»
- Legge en tekstfil i domenets root med navnet «have-i-been-pwned-verification.txt»
- Legge til «have-i-been-pwned-verification» som en meta-tag i på domenets web-root
- Legge in en TXT-record med navnet «have-i-been-pwned-verification» i domenets DNS
De tre siste må inneholde en verifikasjonskode du får oppgitt. Bruker du en av epost-alternativene får du en verifikasjonskode som registreres på siden som er oppe.
Når verifikasjon er gjennomført får du en rapport trukket ut fra databasen med det som eventuelt finnes for domenet allerede. Rapporten kan du ta ut som json, i Excel-format eller som vakkert formatert html5.
Eksempel på informasjon som kommer i rapporten. Jeg var en av 150+ milioner Adobe brukere som fikk data lekket i oktober 2013. Legg merke til at “password” er en klasse i informasjonen. Adobe hadde ikke sikret passordene på en adekvat måte og illurstrerer viktigheten av unike passord for hver konto du har.
Varsel om nye registreringer sendes til epostadressen som ble oppgitt i starten av registreringen.
Kanskje greit å gjøre før ferien?