Stig Valderhaug

Stig Valderhaug

Managing Partner

Sammendrag

Stig er en løsnings- og kundeorientert leder som tror på suksess gjennom gode kundeopplevelser, levert av ansatte som trives og gror. Han har omfattende erfaring fra IT-bransjen i lederroller hos oppstartsbedrifter og større virksomheter. I Sicra er han daglig leder og har kundeansvar. I 2016 bestemte Stig og fem andre seg for å starte opp Sicra. Felles for dem alle var at de hadde lang erfaring fra konsulentbransjen og hadde jobbet sammen. Denne erfaringen ønsket Stig å bruke på å bygge opp en virksomhet utenom det vanlige. Stig ville skape en arbeidsplass der ansatte trives, med flat struktur og mye frihet. Vissheten om at det er kunden som betaler lønnen gjør at alle ansatte har sterk kundefokus, der det er en selvfølge at man aldri forlater en misfornøyd kunde. Sicra har ikke som mål å vokse raskt, men skal være Norges sterkeste fagmiljø på sitt felt, med kollegaer man er stolte av og et renomme hos kundene som alle er stolte av. Stig har i mange år arbeidet med salg- og salgsledelser innen system- og infrastruktursalg, noe som har gitt han et omfattende nettverk blant kunder og leverandører. Med dette følger også en forståelse for hvordan dagens IT-løsninger er bygget opp over tid, og problemstillingene som kan følge av dette. Stig videreutdannet seg i 2009 med en Executive Master of Business Administration hos BI (Oslo) og ESCP/EAP (Paris). Spesielle interesseområder er ledelse av kompetansemiljøer, ny teknologi og mulighetsbildet dette gir. Fra 2019 er Stig også engasjert i styret i selskapet Vince AS. Selskapet ble etablert I 2010 av tidligere konsulenter innenfor Infor og Lawson, med målsetning om å bedre opplevelsen og verdi av ERP-løsninger. I dag er selskapet i en viktig transisjon med bredere internasjonal eksponering og portering av løsningsportefølje over i AWS.

Fagområder
  • Ledelse og administrasjon

Kurs
  • NSM grunnprinsipper for IKT sikkerhet

    NSM

  • Board Certificate

    Board Certificate er utviklet i samarbeid med KPMG, SANDS Advokatfirma, Danske Bank samt en rekke erfarne profesjonelle styremedlemmer. Kurset tar for seg oppdaterte rammevilkår og plikter for styrearbeidet og avsluttes med en styresimulering.

    Board Company

Stig Valderhaug

Managing Partner

Leder med lidenskap for gode opplevelser for kunder og medarbeidere

Da Stig skapte Sicra gikk han inn med en grunntanke. At fornøyde kunder og medarbeidere skaper fundamentet for en bærekraftig bedrift.

– Ideen med Sicra var å bygge en god arbeidsplass. Et sted der vi i administrasjonen fungerer som støttespillere for flinke konsulenter.

Stigs første jobb var som hjelpemann i farens IT-bedrift Databuss (senere Computerland) da han var 20 år i 1987. Han forteller at han kjørte varer, monterte, installerte og hjalp kunder med tekniske problemer.

– Det var i denne perioden at jeg lærte viktigheten av gode kundeopplevelser.

Bedriften vokste til 200 ansatte med en halv milliard i omsetning. Stig forteller at han vokste med bedriften, deriblant i rollen som daglig leder for bedriftens Oslo kontor.

– Denne erfaring kom godt med i opprettelsen og driften av Sicra.

Den praktiske erfaringen fra farens og andre bedrifter ble utvidet med to mastere i executive MBA fra Handelshøyskolen BI og ESCP i Paris.

– Det var for eksempel deilig å få bekreftet at gode kundeopplevelser leder til god økonomisk utvikling over tid.

Av mange ansatte blir Stig beskrevet som en stødig kaptein ved roret. Noe som er en mer treffende metafor for Stig enn de aller fleste ledere. Båtlivet er noe Stig er lidenskapelig opptatt av.

– Det kommer deriblant til uttrykk ved at alle ansatte får en Musto seiljakke som en del av velkomstpakken.

Stig deler denne båtgleden med kona Tone og de fem voksne barna. De senere årene har de flyttet båtlivet til Adriaterhavet.

– Det fine med båtlivet er mobiliteten. Hvis du ikke liker nabolaget kan du alltids flytte på deg.

Kunne du tenke deg å oppleve en ny og bedre kundeopplevelse? Ring Stig og flytt til vårt nabolag.

«Sicra har flinke folk som har holdt sammen i mange år, og miljøet blant kollegaene virker å være veldig godt. Ledelsen i selskapet har gjort en fenomenal jobb med å få så mange flinke spesialister til å trekke i samme retning, og det er inspirerende å være med på samlinger der de diskuterer seg frem til beste løsning på kompliserte problem. I Sicra har de skapt en unik kultur. Det er inspirerende å følge dem.»

John Olve Andersen, Techstep

KUNDEREFERANSER

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!