Tilbake til oversikt

Roar Brevik

Systemarkitekt

Roar har i flere tiår jobbet med alle deler av et Citrix-miljø, fra server til brukermiljø og med nettverksløsningene. I løpet av den tiden har han bygget alle typer miljø, fra de små og skalerbare, til noen av de aller største brukermiljøene i Norge. «Jeg er veldig glad i å bygge store ting. Hadde jeg jobbet i en annen bransje hadde jeg nok vært industrisnekker. Det er gøy når vi kan ta erfaringene fra de store, og skalere ned til smarte løsninger for mellomstore aktører», sier han. Roar er allsidig og er like god på å planlegge som å fikse; og brukes derfor på alt fra design til implementering. Stikkord om Roar er allsidig, metodisk og særlig sterk på prosess og dokumentasjon.

"Vi er kjempefornøyd med konsulentene fra Sicra. Roar har bred kompetanse og utfører de oppgavene han får nøyaktig og godt dokumentert. Han setter seg godt inn i nye problemstillinger og løser de godt. Han er en blid kar det er lett å bli kjent med."

Audun Levin, Felleskjøpet

Sammendrag

Roar er spesialist i Citrix-teknologi, med fokus på design og bygging av løsninger. Han har lang erfaring fra konsulentarbeid innen transisjons- og nybyggsprosjekter. Han har vært i IT roller siden 1991 og har spesialistkompetanse knyttet til IT-infrastruktur, med spesielt vekt på større sentraliserte driftsløsninger. Disse kjennetegnes av høye krav til ytelse og tjenestetilgjengelighet. Roar har erfaring fra mange større installasjoner i offentlig og privat sektor og hans brede bakgrunn gjør at han like gjerne kan benyttes i rådgiver- og arkitektroller som i teknisk utførende roller. Noen av de største kundene i Norge, med store og virksomhetskritiske systemer, benytter i dag Citrix-løsninger designet og installert av Roar. Han har gode sosiale evner som gjør at han enkelt skaper relasjoner til kunde og forstår utfordringer og krav. Roar har i mange år samarbeidet med Nearshore/Offshore miljøer og er god til å håndtere globale/kulturelle forskjeller og de utfordringer dette bringer med seg. Han bekler alle roller fra arkitektur, implementasjon og ytelsestesting til problemløsning. I tillegg er han ofte en rådgiver og primær designer/utførende konsulent i sine prosjekter og er derfor også vant til å ta overordnet ansvar. Roar arbeider godt både selvstendig og i team.

Fagområder

 • Design

 • Implementering

 • Optimalisering

 • Migrering

Kompetanseoversikt

Nettverk: Citrix ADC/ NetScaler (SDX/MPX/VPX)

Infrastruktur: Citrix Virtual Apps and Desktops, Citrix Cloud

Sertifiseringer

 • Palo Alto Networks Certified Network Security Engineer

  Palo Alto Networks

  Gjennomføringsår: 2022


 • Palo Alto Networks Certified Network Security Administrator

  Palo Alto Networks

  Gjennomføringsår: 2021


 • Citrix Certified Expert - App Delivery and Security

  Citrix

  Gjennomføringsår: 2021


 • Citrix Certified Expert - Virtualization

  Citrix

  Gjennomføringsår: 2019


Prosjekter

 • DRIFTSTØTTE


  KUNDE: Konfidensiell kunde

  PERIODE: 5/2020 -

  SEKTOR:

  OPPGAVER: Roar bistår med forvaltning og drift av Citrix ADC (NetScaler) for en kompleks og stor organisasjon. Han er en av spesialistene i teamet som har ansvaret for stabil og sikker drift av kritiske komponenter i deres infrastruktur.

 • DRIFTSSTØTTE


  KUNDE: Glitre Energi

  PERIODE: 8/2019 - 2/2020

  SEKTOR: Offentlig

  OPPGAVER: Roar har bistått med driftsoppgaver og applikasjonstilrettelegging, samt pakket applikasjoner distribuert gjennom Citrix.

 • DRIFTSTØTTE


  KUNDE: Felleskjøpet

  PERIODE: 2/2020 - 5/2020

  SEKTOR: Privat

  OPPGAVER: Roar har bistått med driftsoppgaver og applikasjonstilrettelegging

 • APPLIKASJONSTILRETTELEGGING


  KUNDE: GK Gruppen

  PERIODE: 10/2019 - 4/2020

  SEKTOR: Privat

  OPPGAVER: GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner med ekspertise innen ventilasjon, elektro, rør, sikkerhet, byggautomasjon, kulde og energi. Selskapet har mer enn 3300 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark som tar hånd om alt av teknikk i bygg, fra prosjektutvikling og installasjon til drift og vedlikehold. GK Gruppen omsetter for 6 milliarder kroner. Roar har bistått med applikasjonstilrettelegging