Partner og seniorkonsulent Lars Petter Hosøy i Sicra mener de fleste virksomheter har mye å lære av Østre Toten. Han har den siste tiden jobbet med å modernisere kommunens IT-løsninger – hvor første trinn har vært å få på plass en mer effektiv og moderne administrasjonsløsning basert på Microsoft Azure Intune.

– Mange går i det jeg kaller «hybrid-fella» og tenker unødvendig komplisert. Det er den hybrid-fella der du drar med deg en masse gammel «legacy», uten at du egentlig trenger det.

For å forstå hva det handler om, trengs det litt bakgrunn: I dag bruker mange programvaren Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) for å administrere PC-er i nettverket og gjøre dem tilgjengelige i en lokal katalogtjeneste (AD – Active Directory). Når man går over til å administrere PC-ene via Microsofts skybaserte administrasjonsløsning Intune og katalogtjenesten Azure AD er det mulig å bruke det som kalles Azure AD Join for å gjøre PC-er tilgjengelig i både lokal AD og Azure AD i skyen.

– Ideen bak Azure AD Join er at brukerne skal kunne logge seg på med ett enkelt passord, enten de skal bruke lokale ressurser eller skyressurser. Men det er ikke nødvendig å gjøre det så tungvint, påpeker Hosøy.

– Hele Windows 10-plattformen er bygget for at alle PC-ene skal kunne administreres via Microsofts skybaserte løsninger, i stedet for den tungvinte hybridløsningen mange velger.

Skal forenkle hverdagen til alle i kommunen

Det er et omfattende IT-prosjekt som nå rulles i gang i Østre Toten kommune. Målet er å forenkle hverdagen til både de som skal drifte løsningene og de ansatte i kommunen.

Enklere innlogging for alle, og tilgang til alle applikasjoner fra én arbeidsflate basert på blant annet Citrix-teknologi er noe av det det jobbes med.

For IT-sjef Arne Raddum i Østre Toten kommune var det naturlig å gå til IT-konsulentselskapet Sicra da de nye løsningene skulle bygges.

– Sicra hadde den spisskompetansen vi trengte for å gjøre dette til virkelighet, sier Raddum.

Han forteller at selv om de fortsatt har en jobb å gjøre før de er ferdige med alle deler av løsningen, så er de godt på vei.

Passordfri pålogging gir bedre sikkerhet

Sicra har sterk kompetanse på Microsoft- og Citrix-løsninger, og har tidligere modernisert IT-løsningene til Sandefjord kommune. Der har de ansatte nå tilgang til en arbeidsflate med alle applikasjonene de trenger i jobben – med kun én pålogging. Det er en lignende løsning som skal på plass i Østre Toten kommune.

– PC-ene i skolesektoren er for eksempel ikke en del av domenet vårt, men vi har gjort det mulig å likevel logge inn på kommunens systemer via en sertifikatbasert løsning, sier Arne Raddum.

Lars Petter Hosøy forteller at Sicra jobber mye med å forenkle hverdagen for ansatte i norske virksomheter, blant annet gjennom Microsofts Windows Hello for Business-løsning.

– Den lar deg logge på med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk. Man slipper altså passord, og så kan vi gi tilgang til alle applikasjoner brukeren trenger via ett skreddersydd skjermbilde. Selv om man bruker en blanding av lokale applikasjoner og applikasjoner som leveres via skyen, sier Hosøy.

Vil du vite mer om hvordan du gjennomfører en smartere migrering til Azure – og unngår å gå i hybrid-fella? Last ned vårt whitepaper, “Fire trinn for migrering til skyen” ved å fylle inn skjemaet under.

Last ned whitepaper – Fire trinn for migrering til skyen

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Kontakt oss

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.