Sicra tilbyr nå support på NGINX

NGINX er en svært populær webserver i åpen kildekode som ble tilgjengeliggjort i 2004. Siden den gang har prosjektet utviklet seg til å bli den mest adopterte løsningen for webløsninger. NGINX tilbyr skalerbar og høytilgjengelig webserver, reverse proxy og web akselerasjon. Majoriteten av verdens travleste nettsteder bruker løsningen, og den har ofte en rolle i moderne utviklings­prosjekter. Det er ca 130.000 norske web sites som bruker NGINX Opensource som Web Server og/eller Reverse Proxy. I 2019 kjøpte F5 opp NGINX, og løsningen lever videre som åpen kildekode. F5 tilbyr support, og bygger på mer avansert funksjonalitet til den som trenger for eksempel økt applikasjonssikkerhet. Dette tilbys som lisensiert versjon. Sammen med F5 leverer vi nå support til det norske markedet.

Sicra har et kompetent miljø som jobber med lastbalansering, application firewalling, autentisering, identitetsbrokering, federering og tilpasning basert på ADC plattformene NetScaler og BigIp. Mye av denne funksjonaliteten er relevant og nyttig for lokale datasenter og hybride konfigurasjoner. For utviklingsmiljøer og cloud native prosjekter, vil ofte NGINX være en komponent for å tilby ønsket funksjonalitet. Vi utvider nå dette miljøet til å inkludere NGINX kompetanse.

Litt om NGINX

Den lisensiert versjonen av NGINX heter NGINX Plus. Denne versjonen har funksjonalitet bygget på toppen av åpen kildekode, og tilbyr konfigurasjon via API, og aktiv overvåkning av helsetilstand.

NGINX Application Platform består av ulike Software moduler som alle bidrar til å forbedre moderne applikasjoner, og til å forenkle utviklingen av disse. Alle NGINX modulene kjennetegnes av følgende:

  • Høy ytelse
  • Optimalisert kode som tar lite plass (low footprint), er rask å starte opp og enkel å oppdatere
  • Kan kjøre på «bare metal», virtuell maskin, container, Kubernetes / Openshift Ingress Controller og Sidecar Proxy for Microservices
  • Enkelt å automatisere som en del av CI/CD pipeline.
  • Leveres som abonnementslisenser med 7×24 support inkludert

 

NGINX Plus kan brukes som web server, reverse proxy, content cache og rate shaping enhet. NGINX Plus inneholder alt som finnes i den populære Opensource versjonen, og har i tillegg funksjoner som Session Persistence, konfigurering via API, monitoringer av tjenester og aktive helsesjekker. NGINX Plus tilbyr også API Gateway funksjonalitet med svært god ytelse.

NGINX App Protect er en avansert WAF modul til NGINX Plus. Denne er basert på F5’s markedsledende WAF som er kjent fra BIG-IP plattformen, og man kan overføre WAF policies mellom disse plattformene.

NGINX App Protect gir langt flere muligheter for å sikre Web applikasjoner og API’er, enn det som er mulig ved bruk av Opensource alternativet Modsecurity, som også danner basis for Azure WAF og AWS WAF.   viser at NGINX App Protect også har langt bedre ytelse (mindre CPU forbruk) enn de nevnte alternativene.

NGINX Controller er et sentralisert monitorerings- og konfigureringsverktøy for hundrevis av NGINX instanser, og gir statistikker og helseinformasjon for hver applikasjon som er publisert på disse NGINX instansene. Her kan man velge å bruke Web GUI eller REST API for å hente ut alle statistikker. Denne kan også være et sentralt punkt for automatisering (CI/CD). NGINX kan også benyttes for API Management sammen med NGINX Plus som API Gateway.

NGINX Unit er en dynamisk applikasjons server som støtter kode som Go, Node.js, Perl, PHP, Python, og Ruby. Man kan også benytte ulike versjoner av for eksempel PHP og Python på samme NGINX Unit instans. NGINX Unit administreres ved hjelp av REST og JSON.

 

Ta kontakt med Sicra om du ønsker å vite mer om løsningene eller trenger support eller konsulentstøtte.

 

 

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Kontakt oss

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.