Vi starter 2023 med å ønske Omar Lorentzen velkommen til Sicra. Omar har de siste årene jobbet som systemarkitekt og spesialist hos en skybasert ERP leverandør (SaaS). Fra tidligere har han mye erfaring fra å tilgjengeliggjøre applikasjoner hos større virksomheter med høye sikkerhetskrav.

Omar har jobbet mye med infrastrukturløsninger fra Microsoft. I 2022 har han sertifiserte seg som Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert, og jobber nå mot å legge til Microsoft Cybersecurity Architect Expert. Kombinasjon av oppdatert kunnskap om Azure og sikkerhet er et område vi opplever stor oppmerksomhet rundt, og hvor vi aktivt bygger opp mer kapasitet. Han har også jobbet med Citrix løsninger.

Omar er i likhet med alle andre Sicra konsulenter trygg i større miljøer hvor man også har med seg legacy løsninger. Omar inngår i et sterkt fagmiljø som ofte jobber med hybrid- og cloudløsninger med utgangspunkt i Azure AD som identitetsleverandør. Han er tidligere sikkerhetsklarert «Hemmelig»

Omar er ellers en lun og rolig kar med et smittende godt humør. Han er en flink formidler.