Kunde: Uloba
Periode: -
Sektor: Privat

Hos oss, som i de fleste andre virksomheter, vil det være nesten umulig å bygge opp en IT-avdeling som gjør alt selv. Vi kjøper supplerende kompetanse innen infrastruktursikkerhet fra Sicra, som er vår foretrukne partner på området

Tom Losnedahl, IT-sjef i Uloba

Uloba har hatt et samarbeid med Sicra i mange år på forskjellige områder knyttet til sikkerhetselementer i virksomhetens infrastruktur.

Uloba er en ideell organisasjon som arbeider for full likestilling, samfunnsdeltakelse og livsutfoldelse for funksjonshemmede. Målet er et mangfoldig og inkluderende samfunn der det er plass til alle og der alle har samme verdi.

Et av de viktigste tiltakene Uloba har igangsatt er innføring av et nytt sikkerhetssystem for tilgangskontroll, såkalt Single Sign-On (SSO). I dette omfattende arbeidet har Sicra stått for det meste av leveransene.

– Å sikre våre tjenester med SSO er både omfattende og komplekst. Det hjelper Sicra oss med, forteller Losnedahl.

Han legger til at Uloba leverer tjenester til ca. 10 000 mennesker hvor organisasjonen forvalter personopplysninger. Det gjør det nødvendig å legge stor vekt på sikkerhet og personvern.

Håkon Jensen i Sicra.

Partner og systemarkitekt Håkon Jensen i Sicra har vært fast konsulent for utvikling av Single Sign-On-løsninger for Uloba.

– Vår foretrukne infrastrukturpartner

Uloba bruker også Sicra til anskaffelser av teknisk infrastruktur og nettverksutstyr.

– Ved slike anskaffelser er det ofte en faglig diskusjon rundt sikkerhet og infrastruktur, etterfulgt av et spesifikasjonssamarbeid. Da er Sicra leverandøren av utstyret vi blir enige om.

Losnedahl understreker at Uloba har en veldig kompetent sikkerhetsansvarlig internt.

– Hos oss, som i de fleste andre virksomheter, vil det være nesten umulig å bygge opp en IT-avdeling som gjør alt selv. Vi kjøper supplerende kompetanse innen infrastruktursikkerhet fra Sicra, som er vår foretrukne partner på området.

Kamp om ressursene

Uloba har brukt Håkon Jensen som fast konsulent for utvikling av Single Sign-On, men har også hatt andre Sicra-konsulenter inne på andre oppgaver tidligere.

– Vi gir terningkast 5+ på kompetansen til Håkon. Sicras konsulenter foreslår løsninger, og er veldig selvstendige. Kost/nytte er helt kurant, sier Losnedahl.

Han legger til at sekseren ryker fordi Sicra også selger den svært etterspurte spesialistkompetansen til andre, med det resultat at det kan gå godt med tid før de kan få ytterligere hjelp, når arbeidet brytes opp i flere delleveranser.

– Dyktige sikkerhetskonsulenter er vel den mest ettertraktede yrkesgruppen i Norge. Vi er veldig fornøyde med Sicra og forstår at de er etterspurt i markedet, men det er også en hodepine for oss. Den må vi likevel ta på egen kappe i og med vi ikke har kjørt innføringen av Single Sign-On som et fullstendig prosjekt.

denne siden kan du lese litt om hvilke tjenester Sicra kan tilby. Ta gjerne kontakt med en av våre konsulenter for en uforpliktende prat.

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Ta kontakt

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.