Kunde: VPS
Sektor: Offentlig

Verdipapirsentralen (VPS) leverer tjenester for oppgjør og registrering av aksjer, obligasjoner, egenkapitalbevis, sertifikater og fondsandeler. Som markedets eneste leverandør er nedetid på systemene ikke et alternativ. Serverarkitekt Skullerud forteller at de har en robust beredskapsplan, og i tilfelle nedetid må de flinkeste ekspertene være raskt på plass. Derfor overbragte Skullerud et tydelig ønske til daglig leder i Sicra.

– De med seniorkompetanse er som oftest utsolgt. Derfor ville jeg ha en garanti for at vi raskt får tak på riktig kompetanse, sier Skullerud.

Garantert kapasitet som en tjeneste

Utfordringen tok Sicras daglige leder på strak arm.

– Det er et privilegium å ha kunder som utfordrer oss. Vi elsker å finne nye måter å møte kundenes behov, og lite er bedre når vi kan gjøre tjenesteutviklingen sammen med dem, sier Stig Valderhaug.

Sicra var allerede inne som foretrukket leverandør av oppgaver på prosjektbasis, særlig knyttet til Citrix og Microsoft. Den utvidede tjenesten skulle i korte trekk handle om at VPS betaler for at Sicra alltid kan levere en seniorkonsulent på kort varsel. Og da av kaliberet som umiddelbart har forutsetningene til å raskt finne og løse problemene.

– Sicra har bare seniorer ansatt. De løser problemene raskere, og det er trygt å vite at de alltid har kapasitet tilgjengelig, sier han.

Kan «benke» flinke folk

Selv om det høres ut som en veldig «sweet deal» for Sicra, er det slik at det er dyrt å ikke ha konsulentene ute i oppdrag.

– Vi har stor pågang, og kunne ha solgt ut all tiden på konsulentene. Med responsavtalen setter vi flinke folk på benken slik at de raskt kan rykke ut ved behov. Vi tjener derfor ikke noe ekstra på disse avtalene, sier Valderhaug, glad for å kunne ha såpass tillit hos kundene at de velger å investere i en slik tjeneste.

Perfekt for ferier

– Avtalen er ikke spesielt kostbar. Det er billigere enn å måtte gå gjennom de mange supportlinjene hos andre leverandører, og vi sparer viktig tid. Vi kan gå rett på seniorene, presiserer Skullerud og sier at tjenesten har levert som forventet til nå.

VPS har også brukt vaktordningen i ferietider, fordi det er billigere å leie inn nødvendig kompetanse enn å ansette flere ressurser internt.

– Om konsulenten ikke er ekspert på det ene fagområdet har vedkommende mange dyktige kolleger i ryggen. Vi får derfor tilgang til bred beste praksis på mange spesialistområder, sier Skullerud.

Sicra har mange kunder på responsavtalen, og Valderhaug ser dette som en kollektiv dugnad sammen med kundene.

– Vi har flere ganger måttet takke nei til lukrative oppdrag fordi vi har forpliktet oss til å ha kapasitet tilgjengelig. Kundene vi har kommer alltid i første rekke, sier Valderhaug.

Om konsulenten ikke er ekspert på det ene fagområdet har vedkommende mange dyktige kolleger i ryggen. Vi får derfor tilgang til bred beste praksis på mange spesialistområder

Arild Skullerud, VPS
Arild Skullerud
Arild Skullerud.

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Kontakt oss

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.