Kunde: Orkla Food Ingredients
Periode: 2022
Sektor: Privat

Sicra har solid erfaring og kan hjelpe oss med å gjøre de rette vurderingene. Som IT-sjef vil jeg gjerne ha flere synspunkter for å kunne ta de beste avgjørelsene

Børge Filseth, CIO i Orkla Food Ingredients

Børge Filseth er CIO i Orkla Food Ingredients, som er de ledende leverandør av bakeri- og iskrem-ingredienser i Norden og i Europa. Som del av et stort konsern med mer enn 21.000 ansatte og en omsetning på 50 milliarder kroner, har Filseth mange interne IT-ressurser å spille på.

– Men uansett hvor mange flinke folk vi har internt i vårt eget sikkerhetsmiljø, er det alltid nyttig å få inn en uavhengig tredjepart som Sicra. Derfor inviterte vi dem inn som en diskusjonspartner, sier Filseth.

Et stadig mer krevende trusselbilde gjør at Orkla i likhet med mange andre selskaper må tenke mer helhetlig rundt IT-sikkerhet, og sikkerhet må gjennomsyre alt selskapet driver med.

– Sicra har solid erfaring og kan hjelpe oss med å gjøre de rette vurderingene. Som IT-sjef vil jeg gjerne ha flere synspunkter for å kunne ta de beste avgjørelsene.

Mangel på sikkerhetskompetanse

Filseth forteller at det gjerne dukker opp mange spørsmål å ta stilling til når du skal bygge en løsning basert på zero trust, spesielt når du jobber i et selskap med klienter distribuert over hele Europa. Hvor mye av IT-løsningene og infrastrukturen skal standardiseres og sentraliseres, og hvordan bygger du en plattform som er sikker nok?

– Da er det nyttig å ha med en ekstra diskusjonspartner. Det kan være krevende å gå til store konsulentselskaper hvor det gjerne settes i gang et større maskineri selv for små ting. Hos Sicra kommer du rett til kompetente fagpersoner. Vi har brukt dem som sparringspartner i viktige strategiske diskusjoner på arkitektursiden, forteller Filseth.

Seniorkompetanse som en tjeneste

Den store mangelen på IT-sikkerhetskompetanse gjør at det er krevende å skulle bygge opp miljøer som dekker alle ulike aspekter ved IT-sikkerhet.

– Det er komplekst, og det er veldig mange produkter og løsninger med ulike sikkerhetspakker og tjenester rundt. Du skal kunne litt om lisensiering, litt om produkter, litt om sikkerhet og litt om arkitektur. Derfor trenger jeg av og til eksterne rådgivere som kan komme inn og dele av sin innsikt.

Filseth synes det er nyttig å kunne kjøpe seniorkompetanse som en tjeneste.

– Det har fungert veldig bra med Sicra. De er enkle å forholde seg til, uten unødvendig byråkrati. Det er en veldig stor fordel at du kommer direkte til fagpersonene, noe du ofte ikke gjør når du går til et større konsulentselskap.

denne siden kan du lese litt om hvilke tjenester Sicra kan tilby. Ta gjerne kontakt med en av våre konsulenter for en uforpliktende prat.

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Ta kontakt

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.