Kunde: Sandefjord kommune
Sektor: Offentlig

Løsningen forenkler kommunens ansatte og elevenes hverdag betraktelig. Det er både en revolusjon og evolusjon. Vi ser en markant nedgang i bruk av e-post i kommunen generelt, mens vi her på IKT-avdelingen har kuttet det ut helt

Sondre Andersen, IT-sjef og konstituert leder for digitalisering i Sandefjord kommune

Et tryggere, åpnere og mer inkluderende Sandefjord. Det var hovedbudskapet da historien om den nye arbeidsflaten til kommunen ble presentert. Med én pålogging, tilpasset informasjon og en ny arbeidsflate får ansatte tilgang til alt – uavhengig av tid og sted.

Sondre Andersen, IT-sjef og konstituert leder for digitalisering i kommunen, sier at de hadde et tradisjonelt intranett da han begynte i jobben.

– Nå har vi utviklet og lansert en arbeidsflate som alle ansatte har tilgang til med én pålogging, og hvor du har tilgang til alle applikasjoner du trenger i jobben fra et skjermbilde. I tillegg får du presentert tilpasset informasjon og tilgang til alle fagsystemer som er relevant for deg som ansatt og bruker. Hvilket er unikt i kommunesammenheng, sier han.

Gammelt og nytt på samme sted

Bruk av programvare i det offentlige er i endring. Mange bruker applikasjoner utviklet for en annen tid, mens nyere applikasjoner ofte ligger i skyen. Kai Thorsrud i Sicra, sier utfordringen er å samle disse ulike applikasjonene i en portal med tilgang via én pålogging.

– Applikasjoner som ligger overalt gjør det komplisert med en felles autentiseringsmetode. Det vi har gjort er å skru sammen allerede tilgjengelige løsninger. Mens man før hadde en rekke passord for ulike applikasjoner, har de ansatte i kommunen nå tilgang til alt på et sted. Passord på gule lapper er ikke-eksisterende, sier han.

Den nye arbeidsflaten er basert på Microsoft Teams som er teamarbeidshuben i Office 365.

– Jeg tør nesten påstå at det å bruke Microsoft Teams som landingsside er kontroversielt. Ved å kombinere Teams med Valo og SharePoint har vi fått en sikker og perfekt løsning for samhandling og relevant informasjonsdeling. Løsningen forenkler kommunens ansatte og elevenes hverdag betraktelig. Det er både en revolusjon og evolusjon. Vi ser en markant nedgang i bruk av e-post i kommunen generelt, mens vi her på IKT-avdelingen har kuttet det ut helt, sier Sondre Andersen.

– Sandefjord kommune har nå en hybrid løsning. Vi har modernisert eksisterende teknologi uten å gå på kompromiss med sikkerhet og tilgjengelighet, sier Thorsrud.

I Sicra behøver vi nå flere flinke folk som kan levere på dette nivået.

Les mer her, og vennligst ikke vent med å ta kontakt om du er nysgjerrig på oss.

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Kontakt oss

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.