Kunde: Vestfold og Telemark fylkeskommune
Periode: 2016 -
Sektor: Offentlig

Sicra har bred kunnskap og vet hva som kan gå galt, og dermed er det verdifullt for oss å få råd fra dem om hva som er smart å gjøre

Trond Holmøy, rådgiver i Vestfold og Telemark fylkeskommune

Vestfold og Telemark fylkeskommune er med over 4000 ansatte en av de største og viktigste arbeidsplassene i regionen. Fylkeskommunen har jobbet med Sicra helt siden Sicra startet opp i 2016 med en idé om å bare ansette de mest erfarne seniorkonsulentene.

– Sicra er et kompetansemiljø som skiller seg ut, og det beste miljøet i Norge på NetScaler. De har en kompetanse vi ikke får selv, fordi vi ikke ønsker å bruke ressurser på ting vi gjør sjelden. Da er det bedre å få inn ekstern kompetanse, sier Trond Holmøy.

Runar Nordnes og Trond Holmøy, rådgivere i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Han forteller at Sicra har hjulpet dem i mange sammenhenger, blant annet i forbindelse med design og oppsett av en ny Citrix Netscaler-løsning (ADC) som skulle erstatte en del gamle, fysiske NetScalere.

En av grunnene til at fylkeskommunen i sin tid anskaffet NetScaler var for å lastbalansere et større Exchange-miljø, noe de fikk hjelp av Sicra til. Dette er nå flyttet ut i skyen, samtidig som gamle IT-systemer har blitt byttet ut og modernisert.

– Vi har hatt fokus på å beskytte datarommet på en sikker og helhetlig måte. Da var det godt å ha tilgang til ekspertkompetanse fra Sicra, forteller Nordnes.

Et kompetansemiljø som skilte seg ut

Salgsansvarlig i Sicra, Thomas Eide, berømmer IT-miljøet ved Vestfold og Telemark fylkeskommune.

– De har god kompetanse. Derfor håndterer fylkeskommunen selv den daglige driften, og så bistår Sicra når det trengs spesialkompetanse for å løse store utfordringer – enten det er på nettverks- eller tjenestenivå. Eller når komplekse tjenester skal settes opp eller løsninger skal integreres mot for eksempel Microsoft Azure.

– Vi bruker Sicra når vi trenger å rådføre oss med noen som har erfaring fra mange ulike steder, og som også kjenner vårt miljø. De har bred kunnskap og vet hva som kan gå galt, og dermed er det verdifullt for oss å få råd fra dem om hva som er smart å gjøre, sier Holmøy.

Sicra bisto med å skalere opp løsning for 4000 ansatte på hjemmekontor

I starten av pandemien måtte fylkeskommunen legge til rette for at 4000 ansatte plutselig skulle kunne jobbe fra hjemmekontor.

Sicra har bistått med å sette opp en VPN-løsning som opprinnelig var tenkt som en liten løsning, men løsningen ble i forbindelse med pandemien skalert opp til å takle mange flere brukere.

– Vi satte den opp selv, men fikk verdifull hjelp av Sicra, sier Nordnes.

Sammen med Sicra fikk fylkeskommunen den hjelpen de trengte for å skalere opp løsningen slik at alle de 4000 ansatte fikk mulighet til å jobbe fra hjemmekontorene sine, uten at det gikk på bekostning av IT-sikkerheten.

– Sicras konsulenter har vært veldig ålreite å jobbe sammen med, de er på tilbudssiden og er opptatt av å få løst selv de mest kompliserte utfordringene på en god måte. Det er når det blir vanskelig, at Sicra er virkelig gode, avslutter Nordnes.

denne siden kan du lese litt om hvilke tjenester Sicra kan tilby. Ta gjerne kontakt med en av våre konsulenter for en uforpliktende prat.

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Ta kontakt

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.