Kunde: Ullensaker kommune / Innofactor
Sektor: Offentlig

Vi er vant til å jobbe med denne typen løsninger, og vi sitter på spesialkompetanse som ikke så mange andre har. Jeg tror derfor det å jobbe i tospann på denne måten kan være lurt

Dagfinn Lunde, partner og systemarkitekt i Sicra

Partner og systemarkitekt Dagfinn Lunde i Sicra forteller at Sicras konsulenter har jobbet tett sammen med IT-arkitekter fra Innofactor for å designe en Citrix Cloud-løsning basert på Citrix Virtual Apps and Desktops. Rent konkret betyr det at Windows-skrivebord og alt av applikasjoner leveres fra Microsofts offentlige Azure-skytjeneste. Sicra bisto også med å sette opp Citrix ADC (Application Delivery Controller) og med å lage løsninger for automatisering av installasjon på endepunktene.

– Det som er veldig spennende i dette prosjektet er at man har tatt alle fagapplikasjonene til kommunen som tidligere har vært i sikker sone, og nå kjører dette i Azure. Mange tør ikke dette, men det vi har gjort sammen med Innofactor er en veldig sikker måte å gjøre det på, sier Lunde.

Lunde forteller at alt ligger lagret i datasentre på norsk jord. Sikkerheten er bedre enn de fleste kommuner klarer å få til selv, og det er gjort en grundig jobb for å sikre at alle regulatoriske krav er ivaretatt.

Måtte tenke helt nytt

Lunde forteller at samarbeidet med Innofactor har fungert svært godt. Det har vært spennende å få jobbe på et så stort prosjekt – et prosjekt som er for stort til at Sicra kunne påtatt seg det alene.

– Men vi er vant til å jobbe med denne typen løsninger, og vi sitter på spesialkompetanse som ikke så mange andre har. Jeg tror derfor det å jobbe i tospann på denne måten kan være lurt – og at både Innofactor og vi har lært mye av hverandre i dette prosjektet.

Det å flytte servere og applikasjoner ut i den offentlige skyen gjør at man blir tvunget til å tenke ganske annerledes enn når alt kjører i eget datasenter.

– Et eksempel er at mens man tidligere jobbet med fysisk infrastruktur, gjøres nå mer og mer med kode. Du programmerer for å gjøre endringer i infrastruktur.

Har bygget løsninger som kan gjenbrukes av andre kommuner

Målet med prosjektet var å etablere tjenester som var mer fleksible, der kommunen hadde større kontroll på egen utvikling. Det føler Lunde at Innofactor har fått til.

– Ikke minst så har Innofactor – sammen med oss – bygget en løsning som er mulig å gjenbruke for andre kommuner. Alt tar lenger tid første gang fordi man må sørge for at løsningen blir sikker nok. Men når det er gjort én gang, så kan det gjenbrukes.

Lunde sier at selv om Citrix har fått konkurranse fra andre løsninger for blant annet virtuelle skrivebord, så mener han Citrix har en stor fordel ved at de har 20 års lenger erfaring enn enkelte av konkurrentene.

– Det er enklere å administrere en Citrix-løsning. De har en veldig god måte å sikre applikasjonene sine på, spesielt for kommuner som har mange gamle og kanskje litt sære applikasjoner som er vanskelige å få til å spille sammen med andre applikasjoner på en PC. Citrix gir deg en veldig god måte å forenkle infrastrukturen på, sier Lunde.

Les mer på Innofactors nettsider: Slik flyttet Ullensaker kommune «alt» til skyen

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Kontakt oss

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.