EOS_5039_Edit

Joakim Valderhaug

Cloud Security Advisor

Sammendrag

Joakim Valderhaug er cloud security advisor i Sicra. Han har god erfaring som rådgiver og har jobbet med implementering og drift av cloud for et bredt sett med kunder. Joakim har deltatt i det fleste typer cloud prosjekter og har god erfaring med hva som virker og ikke minst hva som virker dårlig. Projektene omfatter migrering til sky, optimalisering av applikasjoner for sky, CIS revisjoner av skyinfrastruktur og mye mer. Med sin sky-bakgrunn og interesse for god sikkerhet er Joakim er god rådgiver å kaste ball med spesielt hvis man vil bygge bedre sikkerhet i skymiljøet. Joakim mener at alle organisasjoner som bruker skytjenester bør ha et aktivt forhold til sikkerhetsarbeid i skyen, men at det også må ses i sammenheng med omfanget og kritikaliteten til miljøet.

Fagområder
 • AWS Security

 • Azure Security

 • M365 Security

 • Palo Alto Prisma Cloud

Sertifiseringer
 • Sales Product Specialist (SPS) - Cloud

  Palo Alto

  Gjennomføringsår: 2023

 • Sales Product Specialist - Hardware Firewall

  Palo Alto

  Gjennomføringsår: 2023

 • Sales Product Specialist - Software Firewall

  Palo Alto

  Gjennomføringsår: 2024

 • Sales Product Specialist - XDR

  Palo Alto

  Gjennomføringsår: 2024

Joakim Valderhaug

Cloud Security Advisor

Sikkerhetsrådgiver med hodet i skyløsninger

I Sicra driver Joakim kunderådgivning og salg primært i tilknytning til skyteknologi og sikkerhet.

– Jeg er opptatt av å finne balansen mellom rask leveranse og god sikkerhet.

Joakim påpeker at ambisjonen for skyen først og fremt har vært rask levering av applikasjoner, mens sikkerhet har havnet litt i bakhånd.

– Den oppdaterte sikkerhetssituasjonen i Europa og flere hendelser i senere tid har vist at sikkerhetsarbeidet fortsatt er like viktig også i skyen.

Han drevet med rådgivning og salg knyttet til skytjenester som Azure, Google Cloud og AWS. I nyere tid har han sett nærmere på hvordan man kan oppnå effektiv sikkerhet på tvers av flere skymiljøer.

– Sikkerhetsløsningene fra skyprodusentene fungerer godt i den bestemte skyen de er lagd for, men sekundet du skal jobbe på tvers av forskjellige skymiljøer oppstår det utfordringer. Palo Alto Networks løsning på det er Prisma Cloud.

Joakim bor i en hvitt hus med dobbelt garasje i Drøbak med samboeren, de to barna og en portugisisk vannhund som heter Ferdinand. Han er også gamer med lite tid til gaming.

– Jeg gamer for eksempel Heroes of Might and Magic 3 hvis jeg har litt tid, men mesteparten går til hunden, huset og familien.

Trenger du hjelp med å få oversikt i skyen og kanskje få revidert det totale sikkerhetsbildet ditt? Joakim bistå med gode råd.