Håkon Jensen

Håkon Jensen

Partner / Systemarkitekt

Sammendrag

Håkon Jensen er partner i Sicra, og var med på å grunnlegge selskapet i 2016. Han har jobbet i bransjen siden 1995 og har omfattende erfaring med Microsoft-, virtualiserings- og skyløsninger i private og offentlige virksomheter. Håkon snakker utviklernes språk, og han har solid erfaring med arbeidsmetoder som smidig utvikling og DevOps. Han har jobbet på lag med utviklere i store prosjekter og i komplekse miljøer med programvareutvikling i blant annet C#, .net Core og Javascript/Node.js. Kombinasjonen av å kunne både infrastruktur og moderne programvareutvikling til fingerspissene betyr at Håkon også er god på å vurdere hvor godt en applikasjon skalerer og hvor sikker den er, og kan gi gode råd til utviklerne underveis. Håkon er godt skolert innenfor Microsoft-infrastruktur og jobber mye med ny teknologi fra Microsoft og økosystemet rundt Azure, identitet og automatisering. Med sin brede erfaring og lange fartstid er Håkon en god sparringspartner for kunder som trenger bistand i forskjellige faser, fra strategi, teknologivalg og design til implementering, utvikling, feilsøking og kvalitetssikring.

Fagområder
 • Infrastruktur

 • E-post

 • Sikkerhet

 • Identitet og autentisering

 • PKI

 • Cloud

 • Utvikling og DevOps

 • Automatisering

Kompetanse

Kodespråk: .net, JavaScript, PowerShell, CSS, HTML, C#

Produsenter: Microsoft, VMware, Citrix, Okta

Infrastruktur: Microsoft Azure AD, Microsoft Active Directory (AD), VMware vSphere, Node.JS, Microsoft Active Directory Federation Services (ADFS), Azure DevOps, Windows Server, C#, Exchange Server, Site Recovery Manager, Terraform

Sertifiseringer
 • GIAC Cloud Security Automation (GCSA). Sertifiseringen GIAC Cloud Security Automation (GCSA) dekker skytjenester og moderne DevSecOps-praksis som brukes til å bygge og distribuere systemer og applikasjoner på en sikrere måte. Sertifiseringen viser at du ikke bare kan snakke språket til moderne sky- og DevSecOps-prinsipper, men også kan implementere dem på en automatisert og repeterbar måte.

  GIAC

  Gjennomføringsår: 2023

 • GIAC Certified Incident Handler (GCIH). Sertifiseringen GIAC Incident Handler (GCIH) bekrefter evnen til å oppdage, reagere og løse datasecurity-hendelser ved hjelp av et bredt spekter av nødvendige sikkerhetsferdigheter. Innehavere av GCIH-sertifiseringen har kunnskapen som trengs for å håndtere sikkerhetshendelser ved å forstå vanlige angrepsmetoder, vektorer og verktøy, samt forsvare seg mot og svare på slike angrep når de oppstår.

  GIAC

  Gjennomføringsår: 2022

 • Microsoft Certified Technology Specialist Exchange

  Microsoft

  Gjennomføringsår: 2010

 • Microsoft Certified Systems Engineer

  Microsoft

  Gjennomføringsår: 2005

 • Cisco Certified Network Associate

  Cisco

  Gjennomføringsår: 2001

Kurs
 • SEC540: Cloud Security and DevSecOps Automation

  SEC540 provides security professionals with a methodology to secure modern Cloud and DevOps environments. By embracing the DevOps culture, students will walk away from SEC540 battle-tested and ready to build to their organization's Cloud & DevSecOps Security Program.

  SANS Institute

  Gjennomføringsår: 2023

 • SEC504: Hacker Tools, Techniques, and Incident Handling

  SEC504 helps you develop the skills to conduct incident response investigations. You will learn how to apply a dynamic incident response process to evolving cyber threats, and how to develop threat intelligence to mount effective defense strategies for cloud and on-premises platforms

  SANS Institute

  Gjennomføringsår: 2022

Håkon Jensen

Partner / Systemarkitekt

Håkon har vært en bærebjelke i Sicras fagmiljø fra selskapets unnfangelse. Han trives i komplekse miljøer og har en lidenskap for sikkerhet, utvikling og automatisering.

«I store komplekse miljøer er det ingen som vet alt. Vi er derfor avhengige av å spille hverandre gode. Jeg liker derfor å jobbe i store prosjekter med andre». – Håkon Jensen

Håkon er mest engasjert i oppdrag rundt brukeridentiteter, utvikling og drift. Han er en stor tilhenger av SecDevOps-fagområdet og innehar en GIAC Cloud Security Automation (GCSA) sertifisering.

Håkons faglige CV er lang og bred, og omhandler den mest utbredte teknologien til Microsoft og Okta.

Siden 2017 har Håkon arbeidet i store og komplekse prosjekter tett med utviklerne og snakker derfor deres språk.

Håkon har infrastruktur og moderne programvareutvikling i fingerspissene. Det betyr at Håkon har kompetanse til å vurdere om en applikasjon er godt skalert og sikker. Derfor kan han gi gode råd til utviklerne underveis.

«Jeg leder en veldig kompetent organisasjon og det er ikke ofte vi leier inn konsulenter. Når vi først gjør det, henter vi kun de som er best i markedet. Sicra har tre konsulenter som tilfører stor verdi når vi behøver hjelp på områder som Citrix, sikkerhet og tilgangskontroll, og endringer i klientmiljøet.»

Harald Ketilsson, Glitre Energi

KUNDEREFERANSER

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!