Sicra ble etablert i 2016, og ett av de grunnleggende motivene var å bygge en god arbeidsplass for flinke folk. Vi har underveis gjort en del utradisjonelle grep for å sikre dette utgangspunktet. Deling av selskapets overskudd med alle medarbeidere er ett eksempel.

Ved pandemiens utbrudd var vi allerede vant til å jobbe selvstendig og mye fra hjemmekontor, men det ble tidlig klart at isolasjonen under pandemien var en belastning for alle medarbeidere, inkludert meg selv.

Det er grunnen til at Sicra engasjerte Mia Skriver som vår «mentale trener». Mia har lang erfaring med «high performance»-miljøer, personlig utvikling og lederutdanning. Både ansatte og ansattes partner/familien kunne få en ekstra oppfølging av Mia.

Samarbeidet med Mia startet for flere år siden, og hun har hjulpet oss med både samhandlingstrening og til å bli bedre kjent med oss selv og kolleger. Kort fortalt: Å medvirke til trivsel og et godt arbeidsmiljø.

Gode tilbakemeldinger fra de ansatte

Min kone er overlege og endokrinolog ved Ahus. Gjennom samtaler med henne fikk jeg høre om det som kalles «livsbelastninger». Det er et begrep som omfatter alt fra traumer til isolasjon og ensomhet, og er medvirkende og utløsende for helseplager, også overvekt. Dialogen med henne var også medvirkende til at vi trakk våre medarbeidere til hjemmekontor før de fleste andre. Vi var klar over situasjonens alvor tidlig.

Hele veien har vi målt medarbeidernes trivsel for å få tilbakemeldinger på hvordan folk har det. Våren 2021 ble det klart at pandemien varte lengre, isolasjonen vedvarte og vaksinene lot vente på seg. Vi ba da Mia om å sette inn et ekstra tiltak og ringe rundt til hver enkelt medarbeider for gode samtaler, og tilby hjelp og verktøy til de som trengte det – inkludert deres familiemedlemmer.

Reduserte effektene av sosial isolasjon

I tillegg til oppfølgingen fra Mia har vi også jobbet bevisst med å redusere effektene av sosial isolasjon, usikkerhet og bekymring for egen og næres helse. Noen av tingene vi gjorde:

  • Arrangere lunsjmøter på video med en ikke-faglig åpen agenda. Dette har vært en fin måte å holde kontakten med hverandre på, selv om vi har sittet på hvert vårt hjemmekontor.
  • Lønningspils/fredagspils på initiativ fra medarbeidere.
  • Kjøpe inn iPad med bordstativ til alle medarbeiderne, slik at alle har enkel tilgang til videosamtaler med kolleger, venner og familie. Og vi oppfordret familiene til våre medarbeidere til å benytte den.
  • Vi arrangerte online julebord for Sicra-familien, og oppfordret alle til å invitere gjester fra en trygg kohort. En anerkjent kokk laget meny og innkjøpslister og veiledet oss i matlagningen fra eget kjøkken over video.
  • Vi gjennomførte Sicra Music Challenge, hvor oppgaven var å levere en spilleliste med inntil 15 låter som ga den enkelte energi og humør. Vi honorerte hver spilleliste med et beløp, og hadde senere involvering i hvilket formål som skulle få støtten. Vi valgte «Mental Helse Ungdom».
  • Sørge for at de ansatte har levelige forhold på hjemmekontoret ved å kjøpe bedre stoler til de som trengte det. Vi betalte kontorleie for de som ikke hadde mulighet til å ha kontor hjemme. Og vi tilbød å låne ut airconditioning-enheter til de som trengte det.

Tar med erfaringene tilbake til en mer normal hverdag

Tilbakemeldingene fra medarbeiderne som har snakket med Mia har vært utelukkende positive. I flere tilfeller har det vært åpenbart at dette har vært et nødvendig preventivt tiltak for å ta vare på våre egne. Jeg tror dette er en av årsakene til at Sicra har fungert på et godt nivå gjennom en vanskelig periode.

Selv om vi begynner å vende tilbake til kontorene og verden begynner å bli litt mer normal igjen, har vi jobber som krever mye av oss.

Vi har lært mye i løpet av pandemien, og mye av det vi har gjort for at medarbeiderne skal trives og ha det best mulig i denne perioden, er ting vi kommer til å ta med oss videre. Det tror jeg er nødvendig for at Sicra fortsatt skal være en god arbeidsplass der flinke folk trives og har det bra på jobben.

Medarbeidere som trives og har det bra, gjør en bedre jobb. Vi deler erfaringene i håp om at de gir verdi til andre, og hører gjerne fra bedrifter som vil dele inspirasjon med oss.

Våre spesialister

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Viser resultater for «{{ filterBySearchText }}»

Ingen resultater funnet… Prøv et annet søk!

Kontakt oss

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.